Dansstilar

Balett
Baletten är kanske den viktigaste grunden.  IMG_9530
Den klassiska baletten lägger den tekniska grunden till praktiskt taget all konstnärlig dans och skall ge intryck av lätthet och stor skicklighet som bara kan åstakommasmed fasta regler och disciplin. Balett är ett måste för alla som vill ägna sig åt professionell dans.
Eleverna utvecklar en bra teknik i ämnet klassisk balett där dom får den klassiska balettens grunder samt utvecklar hållning, mjukhet, flexibilitet, balans, styrka, musikalitet och grace.

Jazz 

Jazzen växte fram i USA under 1900-talet. Den svarta kulturens rytmik och musik vävdes samman med den klassiska baletten till en helt ny dansform som idag är den tongivande i 28-5-14 168 musikaler, shower, revyer, filmer och musikvideos.
Dansas till mycket varierande musik, både långsam och snabb t.ex. funk, pop, soul, rock, jazz, blues och hip-hop. Jazzen blandas med het latin, street och show.

Showmix

Dans är till för alla – även de som är lite yngre – och det är aldrig för tidigt att börja! Här får IMG_9726 barnen öva upp sin koordination, taktkänsla, kroppskännedom och inte minst     självförtroende genom dans, musik och rörelse på ett lekfullt sätt. Fokus ligger på att upptäcka det roliga i att röra sin kropp till musik samt förberedelser inför framtida shower.

Hip Hop

Hiphop är ett samlingsnamn för olika stilar som tex house, popping, locking, breaking och newstyle. Oftast dansar vi till hiphopmusik och R’n’b men detta kan självklart variera. När du dansar hiphop tränar du musikalitet, kroppsmedvetenhet och kondition. Vi jobbar också mycket på klasserna med att våga ta plats och träna upp sin attityd och självförtroende.

Med Mathilda får du mest dansa new style eller också kallad kommerciell hip hop. Denna stil är den mest fria stilen och här är det vanligt att man blandar in jazzdansens tekniska grunder vilket då ofta gör hiphopen lite mjukare i sin framtoning som annars kännetecknas som väldigt en tuff och hård dans. Newstyle ser du ofta på teve, i musikvideos, och vid olika artistframträdanden.

Zumba

Danielas Dansskola3En av de snabbast växande dansbaserade träningsformerna. Glödheta danssteg sammanflätade med inspiration från traditionell musik som cumbia, salsa, samba och merengue. Människor i alla åldrar faller för de smittande rytmerna, de enkla dansrörelserna och de fantastiska resultaten.
Ett roligt och spännande sätt att träna! Det är lätt att lära sig och du kan både förbättra din kondis och förbränna kalorier!

Zumba Toning
Denna klass utförs med maraccasliknande hantlar där vi koncentrerar oss på muskelträning i kombination med klassiska Zumba rutinerna. För er som vill höja Zumbaträningen till en ny nivå.