Dansstilar

Balett
Baletten är kanske den viktigaste grunden.  IMG_9530
Den klassiska baletten lägger den tekniska grunden till praktiskt taget all konstnärlig dans och skall ge intryck av lätthet och stor skicklighet som bara kan åstakommasmed fasta regler och disciplin. Balett är ett måste för alla som vill ägna sig åt professionell dans.
Eleverna utvecklar en bra teknik i ämnet klassisk balett där dom får den klassiska balettens grunder samt utvecklar hållning, mjukhet, flexibilitet, balans, styrka, musikalitet och grace.

 

Pyttedans
Dansen är anpassad till 2 & 3-åringens motoriska förutsättningar.   IMG_9844Vi leker fram rörelser till barnvänlig musik och lockar på så sätt barnen till att träna koordination, rytm, styrka och balans. Genom dansen ökas också barnens kroppsmedvetenhet och lust till rörelse och uttryck.
Barnen deltar tillsammans med endast en förälder eller annan vuxen

 

Showdance/Jazz 

Jazzen växte fram i USA under 1900-talet. Den svarta kulturens rytmik och musik vävdes samman med den klassiska baletten till en helt ny dansform som idag är den tongivande i 28-5-14 168 musikaler, shower, revyer, filmer och musikvideos.
Dansas till mycket varierande musik, både långsam och snabb t.ex. funk, pop, soul, rock, jazz, blues och hip-hop. Jazzen blandas med het latin, street och show.

 

Showkids

Dans är till för alla – även de som är lite yngre – och det är aldrig för tidigt att börja! Här får IMG_9726 barnen öva upp sin koordination, taktkänsla, kroppskännedom och inte minst     självförtroende genom dans, musik och rörelse på ett lekfullt sätt. Fokus ligger på att upptäcka det roliga i att röra sin kropp till musik samt förberedelser inför framtida shower.

 

Discokids

I discon dansar vi med explosiva, starka, stora och snabba rörelser, ett kraftfullt kroppspump är viktigt att ha. Vighet och teknik-moment så som hopp, kickar och piruetter är också en del av discodansen. Framför allt blir man glad och sprallig och musiken som pumpas i högtalarna går inte att stå still till!

Ministars

Detta är klassen för dig som drömmer om att bli artist! Här jobbar vi med bla med sång, dans, scenspråk,scennärvaro och självförtroende. Även styling och fotografering. Varje termin har vi ett tema som vi väljer låtar utifrån, tex svenska hits, musikaler, melodifestivalen eller idol. Viktigt att veta är att detta INTE är några sånglekti0042e9c7fc87d7cbccc2f198540e54c7oner utan ett sätt för eleverna att få uttrycka sig i både sång, dans och få leva ut sina drömmar. Och till hjälp har dem en lärare som coachar dem hela terminen och hjälper dem bli säkra inför sitt nummer och scenframträdande. Barnen får tillsammans med läraren välja ut en låt/låtar som vi tränar på under terminen.

 

Hip Hop

Hiphop är ett samlingsnamn för olika stilar som tex house, popping, locking, breaking och newstyle. Oftast dansar vi till hiphopmusik och R’n’b men detta kan självklart variera. När du dansar hiphop tränar du musikalitet, kroppsmedvetenhet och kondition. Vi jobbar också mycket på klasserna med att våga ta plats och träna upp sin attityd och självförtroende.Facebook-20151207-104243

Med Mathilda får du mest dansa new style eller också kallad kommerciell hip hop. Denna stil är den mest fria stilen och här är det vanligt att man blandar in jazzdansens tekniska grunder vilket då ofta gör hiphopen lite mjukare i sin framtoning som annars kännetecknas som väldigt en tuff och hård dans. Newstyle ser du ofta på teve, i musikvideos, och vid olika artistframträdanden.

 

 

 

Feminine VibeFacebook-20151208-113746

Feminine Vibe är en stil som från början växte fram från hip hopen. Man behöll tyngden och dynamiken från hiphopen men la till fokus på de kvinnliga rörelserna och uttrycken. Med åren har feminine viben precis som alla stilar utvecklats och alla lärare tolkar stilen på sitt sätt. Den kan t ex göras väldigt tung och ”hiphopig” eller mer mjuk med jazziga influenser. Det här är en stil där man som elev verkligen får chansen att ta för sig och bygga upp sin självkänsla men även öka sin kroppskännedom. Mycket inspiration kommer från artister som tex Britney Spears, Lady gaga, Pussycat dolls och Beyonce.

 

Zumba

Danielas Dansskola3En av de snabbast växande dansbaserade träningsformerna. Glödheta danssteg sammanflätade med inspiration från traditionell musik som cumbia, salsa, samba och merengue. Människor i alla åldrar faller för de smittande rytmerna, de enkla dansrörelserna och de fantastiska resultaten.
Ett roligt och spännande sätt att träna! Det är lätt att lära sig och du kan både förbättra din kondis och förbränna kalorier!

Zumba Toning
Denna klass utförs med maraccasliknande hantlar där vi koncentrerar oss på muskelträning i kombination med klassiska Zumba rutinerna. För er som vill höja Zumbaträningen till en ny nivå.